Farmasi
  • Ambulans / Kecemasan
    +603 4141 3018
  • Talian am
    +603 4141 3000

Farmasi

Jabatan Farmasi kami menyediakan perkhidmatan farmaseutikal yang menyeluruh untuk meme nuhi keperluan hospital. Jabatan ini merangkumi Farmasi Pesakit Hospital, Farmasi Pesakit Luar, Farmasi Satellite di Jabatan A&E, Farmasi Onkologi, Farmasi Runcit, serta Kedai Gleanie’s Baby and Gift Shop.

Objektif jabatan adalah "Untuk Mengoptimumkan Penjagaan Farmaseutikal bagi semua Pesakit di Gleneagles Kuala Lumpur", dengan memastikan kualiti produk kami di samping kecemerlangan Ahli Farmasi dan Penolong Ahli Farmasi kami yang berkelayakan dan terlatih.

Farmasi Pesakit Hospital kami membekalkan perubatan bagi pesakit di hospital serta wad-wad. Kakitangan farmasi akan memeriksa preskripsi pesakit untuk memastikan ketepatan dan kesesuaian rawatan semasa mendispens ubat dan sebelum pemberian perubatan. Setelah dibenarkan keluar, pesakit akan diberi nasihat tentang perubatan mereka sebelum mereka meninggalkan hospital.

Farmasi Pesakit Luar kami terletak di dalam Farmasi Runcit di tingkat bawah Bangunan Pejabat Perubatan. Preskripsi daripada doktor di hospital mahupun doktor luar boleh diterima di sini. Berbagai jenis perubatan boleh didapati di Farmasi Pesakit Luar termasuk ubat-ubatan terhad dan terkawal, selain penyediaan ubat yang disesuaikan.

Unit Farmasi Onkologi kami terletak di dalam unit Onkologi. Ia dijalankan oleh kakitangan yang terlatih dalam teknik pembancuhan semula ubat kemoterapi. Ini memastikan ubat kemoterapi pesakit disediakan dengan betul dan selamat untuk diambil oleh pesakit, juga jururawat yang memberikan rawatan onkologi tersebut.

Farmasi Runcit kami terletak di tingkat bawah MOB, dan menawarkan berbagai jenis produk termasuk barang jagaan diri, kelengkapan dandanan diri, penjagaan kulit dan kesihatan, kosmetik, buku pendidikan kesihatan, produk bayi, bantuan kesihatan dan barang keperluan biasa.

Waktu Operasi Farmasi:

Isnin – Jumaat : 9am – 6pm
Sabtu : 9am – 3pm
Tutup pada Ahad & Cuti Umum

Selepas waktu operasi, perkhidmatan farmasi boleh didapati di Farmasi Satellite yang terletak di Jabatan A&E. Fungsi utama di sini adalah untuk mendispens preskripsi bagi jabatan A&E, menyediakan nasihat bagi perubatan yang dikeluarkan, selain perkhidmatan farmasi terpilih bagi pesakit.

 

Cari Mengikut
Semua Kemudahan
Perkhidmatan Klinikal Utama
Perkhidmatan Klinikal & Diagnostik
Kemudahan Umum
Hubungan kecemasan
Gleneagles Hospital Kuala Lumpur
Ambulans / Kecemasan
+603 4141 3018
Pilih Hospital
Click to know more!