Onkologi | Gleneagles Hospital Kota Kinabalu
  • Ambulans / Kecemasan
    +6088 518 911
  • Talian am
    +6088 518 888

Onkologi

Pusat pakar onkologi perubatan di Hospital Gleneagles mengambil pendekatan holistik dalam menyediakan bantuan dan nasihat kepada pesakit tentang berbagai aspek berkaitan penjagaan kanser, termasuk pilihan rawatan, kesan sampingannya, serta perubahan gaya hidup dan penjagaan sebelum dan selepas rawatan. 

Pengesanan dan Pencegahan Awal

- Gleneagles Onkologi Hospital menawarkan pemeriksaan pesakit yang komprehensif dan boleh dilakukan di Pusat Pemeriksaan Kesihatan kami di Tingkat Bawah Bangunan Perubatan.

- Kami juga menawarkan konsultasi secara individu yang disediakan oleh pasukan doktor, jururawat, pakar pemakanan, dan lain-lain.

- Setiap program kesihatan individu yang kami tawarkan menumpukan pada mengenal pasti faktor risiko bagi lelaki, wanita dan warga emas yang mungkin berpotensi merugikan kesihatan mereka. Sebagai sebahagian daripada pasukan perubatan Gleneagles Hospital, matlamat kami adalah untuk memenuhi imej kami sebagai penyedia penjagaan kesihatan terkemuka di rantau ini. Pusat kami sentiasa meningkatkan kemudahan, piawaian dan teknologinya, membolehkan kami memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada semua pesakit kami. Gleneagles Hospital berbangga dengan membawa bersama ahli pakar perubatan dan peralatan terkini yang siap melayani semua yang datang melalui pintu kami.

Jenis Rawatan Kanser yang terdapat di Gleneagles Hospital

 

Pelbagai pilihan rawatan untuk menguruskan tumor kanser ada disediakan di Hospital Gleneagles. Ahli onkologi kami akan mempreskripsikan rawatan yang terbaik bagi anda. 

Ini mungkin merangkumi:
• Rawatan kemoterapi digunakan untuk rawatan secara oral atau intravena.

• Radioterapi menggunakan dos sinaran tenaga yang tinggi untuk membunuh sel-sel kanser atau mengecutkan tumor. Dalam perihal ini, jangkakan kehilangan rambut dan rasa tidak bermaya.

• Proses surgeri untuk membuang seluruh tumor atau dalam gumpalan kecil boleh dijalankan, bergantung pada saiz dan lokasinya dalam otak.

• Terapi ubat disasarkan merangkumi ubat-ubatan yang menyasar pertumbuhan tumor tidak normal secara spesifik.

 

Ahli Onkologi di Hospital Gleneagles

Di Gleneagles, kami memiliki spesialis onkologi yang berpengalaman dan terampil, yang terdiri dari

• Spesialis onkologi medis - menangani kanker dengan menggunakan obat-obatan, misalnya: kemoterapi, terapi bertarget, imunoterapi

• Spesialis onkologi klinis - menangani kanker menggunakan obat-obatan dan terapi radiasi

• Spesialis onkologi bedah - menggunakan prosedur bedah untuk mengangkat tumor

• Spesialis onkologi ginekologi - menangani kanker ginekologi. Baca lebih lanjut tentang gine-onkologi DI SINI.

• Spesialis onkologi hematologi - menangani kanker darah. Baca lebih lanjut tentang hemato-onkologi DI SINI.

Anda bisa merasa yakin bahwa perawatan Anda berada di tangan yang tepat, karena spesialis onkologi kami berada di garis depan dari pelatihan, menyatukan praktik perawatan lanjutan dan hasil yang luar biasa bagi Anda.

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan, hantar pertanyaan kepada kami

Membuat pertanyaan
Hubungan kecemasan
Gleneagles Hospital Kota Kinabalu
Ambulans / Kecemasan
+6088 518 911
Pilih Hospital